Bolivia en alvast een klein beetje Brazilie!
Zow, inmiddels zijn we alweer in Brazilie, en aangezien mijn laatste verhaal nog in Peru was, mist er een heel land: Bolivia! Eerlijk gezegd had ik niet zulke hoge verwachtingen van Bolivia.. Maar wat een mooi land is dit ook!
Onze eerste dag was in Copacabana, een soort hippydorpje net over de grens dat aan het water van Lake titikaka ligt! Erg mooi om daar de berg op te klimmen en over het meer uit te kijken.. Leuk dorpje om rond te hangen, maar voor ons net iets te koud... Dus door naar het nog veel koudere Uyuni. Van hieruit hebben we een 3daagse tour naar de zoutwoestijn gedaan. In een jeep met onze gids, 2 paraguanen, een amerikaanse en een australische op naar de witte vlakte.. Eerst nog even langs een treinenbegraafplaats gereden. Op de zoutvlakte kan je eigenlijk maar 1 ding doen en dat is idiote foto´s maken! Aan een pringlebus hangen, een schildpadknuffeltje kussen, elkaar vertrappen, etc.. We hebben ons wel vermaakt. Vervolgens gingen we door naar een eiland op de zoutvlakte, met supergrote cactussen, tot wel 12 meter hoog.. We sliepen in een soort ´hostel´, waar alles van zout was. De vloer, de bedden, de muren.. Net een soortzoutgrot.Het was hier ook behoorlijk koud, dus gelukkig was errum en pisco meegekomen..De volgende dag hebben we meerdere meren bezocht, zijn we langs de vulkaan gereden en hebben we super veel verschillende landschappen gezien. We zaten zo hoog dat wezelfs door de sneeuw zijn gereden en toen we uitstaptenbijde treerock, was het even snel foto´s nemen en toen een sneeuwballengevechtmet de koukleumenden paraguanen!!
We zouden die middag ook nog naar de geisers gaan kijken, maar het was te slecht weer, we reden echt door een sneeuwstorm.Het´hostel´ van die avond was net een gevangenis.. We waren de enige groep,en zaten met z´n allen op 1 kamer.Maar dat was juist ook wel weergezellig!
In Uyuni zelf is niets te beleven, dusvolgende dag gelijk weer doorgereisd naar Tupiza. Eenerg leuk plaatsje. De weg erna toe was ook super mooi! Hier zijn we een hele dag gaan paardrijden. Paardrijden? Ja inderdaad, ruim 7 uur op een paard zitten hobbelen. Echt waanzinnig mooi landschap, we zijn met die paarden door rivieren gelopen, over stijle paadjes en smalle weggetjes. Mijn paard Laguno was echt een super eigenwijs beest. Hij luisterde helemaal nergens naar, hij wilde perse 1e of 2e lopen en toen ik op een gegeven moment aan de gids vroeg of we rechtdoor moest of het paadje naar beneden, toen zei de gids rechtdoor. Maar Laguno bleef gewoon lekker staan.De gids gaf gelijk toe enzei datwe dan maar het paadje naar beneden zouden nemen. Geen discussie mogelijk met mijn paard. Haha!Maar na ruim op zo´n beest zitten is zelf lopen niet zo makkelijk meer, als oude vrouwtjes met zere knieen en konten zijn we weer naar ons hostel gelopen... En wat een geluk datwe voor die nacht al de nachtbus hadden geboekt, de hele nacht met onze zere konten in een nachtbus gezeten over een nogal bumby road.. Haha!Maar onderweg naar Brazilie!!De bus naar Tarija,daar het vliegtuig gepakt naar Santa Cruz, hier nog 1 nachtje geslapen, wel een leuke stad, maareen heel vies hostel!!Gelukkig was het lekker warm, want onder die dekens had ik echt nietwillen slapen.. En de volgende dag washet dan zo ver: BRAZILIE! We zijn naar Sao Paulo gevlogen. HIer hebben we even een paar dagen rust gepakt.We hebben in korte tijd zoveel verschillende indrukken opgedaan, dat we even toe waren aan een weekendje niets doen.Lekker uit eten, marktjes bezocht enhet braziliaanse nachtleven leren kennen. Sao Paulo is echt een waanzinnig grote stad, er wonendaar iets van 20 miljoen mensen (meer dan in heel nederland!!) Het deel van de stad datwij gezien hebben is echt heel leuk!En als ik zou willen kan ik daar waarschijnlijk makkelijk een baan vinden..Als ik had gewild was ik al voorgesteld aan een architecte daar, en we hebben ook al connectiesom te werken in decatering bij het wk voetbal volgend jaar.. Haha! Maar inmiddels Sao Paulo alweer gedag gezegd en vanachtweer heerlijk 17 uur in een bus gezeten.. Net aangekomen in Foz de Iguazu. Hier zitten we komende dagen om de enorme watervallen hier in de buurt te bewonderen!En dan volgend weekend gaan we Ivan opzoeken (een vriend die iktijdens mijn vorige reis in NieuwZeeland heb leren kennen).
Wij gaan weereven verder met genieten hier!!
Ciao!!