Jungle tour!
Na 1 dagje rust in Cusco was het alweer tijd voor onze volgende tour. Weer iets heel anders, na ruim 10 uur in de nachtbus, waren we in Puerto Maldonado. Een stadje in de jungle, weer een compleet andere omgeving. Vanuit het stadje werden we met de boot naar onze lodge gebracht waar wij 3 dagen echt in de jungle verbleven.
Vanuit de lodge deden we met onze groep steeds tripjes om de jungle te verkennen. Heel sexy liepen we als boerinnetjes door de jungle met rubber laarzen aan. Je moest namelijk nog weleens door de modder of het water lopen. Op monkey island, hebben we (ja je raad het nooit) apen gezien. Eerst wel een beetje eng, want omdat ze ze voeren kunnen ze je ook aanvallen.. Maar dat viel gelukkig mee. Op dit eiland hebben we ook Joe ontmoet, een dier met zo'n moeilijke naam dat wij het niet konden onthouden, hij was wel super schattig, hij volgde ons de hele tijd.
's Avonds in het donker zijn we met een boot het water op gegaan op zoek naar caymans. We hebben een kleine gevonden en Markos (onze gids) heeft hem opgepakt zodat we hem allemaal goed konden bekijken. Ook hebben we tijdens deze boottocht de Capybara's gezien. Super lelijke grote marmotten oid.
Donderdagochtend moesten wij weer eens vroeg ons bed uit. Want we gingen naar een meer en hiervoor moesten we eerst varen en toen een eind lopen (niets in vergelijking met incatrail) en toen gingen we met een roeibootje het meer op. Hier caymans, apen, otters, vleermuizen papagaaien en super veel vogels gezien.. 's Middags was het tijd voor iets anders en gingen we zipplinen en over hele hoge bruggen lopen die tussen de bomen waren gespannen. Erg leuk, om zo van 'bovenaf' de jungle te zien, en wat actie met het zipplinen. 's Avonds nog een nightwalk. Hier hebben we een heel klein slangetje, allerlei spinnen en een possum gezien..
Vrijdag moesten we al om 4.20uur gaan, want we gingen zo'n bijzondere activiteit doen. We moest eerst ruim anderhalf uur varen en vervolgens gingen we in de boot zitten wachten op papagaaien die hier zouden komen.. Helaas hadden wij pech en kwam er geen 1 papagaai. Dus weer anderhalf uur terug in de boot.. Haha! Beetje jammer. Gelukkig was de 2e activiteit veel leuker:) We gingen naar een communitie en kregen uitleg over hoe men hier vroeger leefde. Het was wel duidelijk dat ze nu niet meer zo leven, want de man ging demonsteren hoe ze vroeger vuur maakten, maar verder dan rook kwam hij niet.. Haha, best zielig, kwam omdat het erg vochtig was.. Toch was het erg leuk! Hij vertelde dat ze hier vroeger in de jungle meerdere vrouwen hadden en het aantal vrouwen was afhankelijk van je lengte. Kleine mannetjes hadden maar 5 vrouwen, grotere meer. In de middag was het kajaktijd, maar als het altijd warm is in de jungle, waren wij hier precies op die ene dag dat het koud en bewolkt was, dus geen kajakweer. Dus besloten we om te gaan volleyballen bij de lodge. Goeie beslissing, want er kwamen wilde apen heel dicht bij de lodge en die konden we super goed zien. Ook hebben we net voordat we naar huis gingen nog een tarantula gezien die in een boom bij de lodge woont.
De laatste avond hebben we in het stadje zelf geslapen. En de volgende ochtend vertrok onze bus weer naar Cusco. 's Avonds op stap geweest met onze gids van de incatrail en een vriendin van haar. Een discotheek voor locals bezocht, maar als enige blonde persoon daar, is dat toch beetje vreemd. Later toch maar weer toeristenplek opgezocht..;) Nu nog 2 laatste dagen in Cusco en dan gaan we dit vaak koude maar toch geweldige stadje dan toch echt verlaten. Ik heb in de 2,5 maand hier veel meegemaakt, en een geweldige tijd gehad. Ik ga het missen, maar het ook super veel zin om weer op doorreis te gaan. Morgen pakken we de bus naar Ica en dan gaan we naar Huacachina naar de zandduinenom te sandboarden. Ik ben heel benieuwd hoe dat deel van Peru eruit ziet.
Voor de laatste keer: groetjes uit Cusco!!
ps. Foto's van de jungle volgen, maar ik kan op deze computer niet uploaden helaas!