nettyroordink.reismee.nl

Het lijkt wel onmogelijk om afscheid te nemen van Peru!

Het lijkt wel onmogelijk om afscheid te nemen van Peru!!

Hey Nederland!

Daar zitten we dan, nog steeds in Peru, ja het lijkt wel of we hier niet weg kunnen komen. Wat vandaag letterlijk het geval is. We zouden de bus naar Bolivia pakken, maar doordat ze de wegen geblokkeerd hebben, rijden er geen bussen. Dan maar een dagje rust om jullie te vertellen wat wij hier allemaal uitspoken..
Na de jungle zijn we nog 2 dagen in Cusco gebleven, en toen toch echt dit lieve stadje met veel herinneringen gedag gezegd ? Op naar nieuw avontuur!! En ja hoor, daar was Huacachina. Een oase midden tussen de zandduinen. Heel klein schattig dorpje, we kwamen hier ‘s morgens aan en na een aantal uur van het zonnetje te hebben genoten bij het zwembad, was het tijd voor de BUGGYRIDE!! Met een of ander idioot voertuig en een nog idiotere chauffeur, knalden we de zandduinen in! Geweldig, soms leek het net of we vlogen!! Tussendoor een aantal keer gestopt om te sandboarden. Ook erg leuk, op je buik, of kont met een plank van de duinen scheuren.. Maar wie gaat er weer volledig onderuit?? Ja, ik! En het was er zeker niet vlak, dus lekker naar beneden gerold en van onder tot boven onder het zand!! Ook de zonsondergang hier gezien, echt waanzinnig mooi!!
De volgende ochtend was het tijd voor de Islas Ballestas, volgens de lonely planet the ‘poor mens galapagos', met een grote speedboot de zee op naar de eilanden en hier duizenden vogels, pinguins en zeehonden gespot! De leukste vogels waren die duikers die gewoon vliegen en dan ineens naar beneden vallen en hun visje op duiken..
We reizen in supertempo, want in de middag alweer de bus naar Nazca gepakt. Hier werden we door een kerel naar een heel verkeerd hostel gebracht, met een stomme smoes dat ons hostel vol zou zitten. Maar daar trappen wij niet in natuurlijk, dus weer weggegaan en zelf het goede hostel gezocht. Was ook een Nederlands stel, en dat spraken we de volgende dag en die zijn ook naar een ander hostel gegaan, haha! Stomme kerel, met z'n stomme praatjes? ‘s Avonds wilden we pizza gaan eten, komen we een pizzaria binnen, zeggen andere klanten dat het zo slecht is, dat we daar beter niet konden eten.. Haha! In Nazca is niet alles zo goed:P. Gelukkig zaten wij uiteindelijk in een tophostel en goed restaurant. De volgende dag hebben we een rondvlucht boven de Nazcalines gedaan! 30 minuutjes vliegen, maar ontzettend leuk! De tekeningen zijn alleen met vliegtuig te zien en zijn volgens onderzoek al van voor christus en niemand weet waarom ze gemaakt zijn..
Ons supertempo doorgezet en ‘s avonds de nachtbus naar Arequipa gepakt! Hier het klooster nog een keer bezocht en Nicolette de stad laten zien. De volgende dag zijn we bij Maria op bezoek gegaan. Echt heel leuk om haar weer te zien. Ze had allerlei lekkere dingen voor ons gemaakt! En we hebben met Diana kaartspelletjes gespeeld. (kon Nicolette eindelijk in het spaans leren tellen) Heel toevallig was Philip ook net die morgen aangekomen, hij studeerde er gelijk met mij..
Supertempo supertempo, weer een nachtbus gepakt, dit keer naar Puno! Vanuit Puno een tour over lake titikaka gedaan. Eerst bij de drijvende rieten eilanden geweest, beetje toeristisch allemaal, maar wel grappig. Toen door naar Amantani, waar we lunch hadden bij onze gastfamilie. Toen in de middag naar de top van het eiland gelopen voor de zonsondergang.. Weer eens boven de 4000m geklommen.. Echt supermooi! Op de top was een tempel, waar je 3 rondjes om moest lopen en dan wensen kon doen voor andere mensen. Eerste voor liefde, tweede voor werk en de derde voor gezondheid. Mocht het de komende tijd ineens veel beter met je gaan, dan heb ik dus waarschijnlijk voor je gewenst? Op de terugweg was het al bijna donker en dan zie je de geultjes langs het pad niet helaas, spring ik zo'n geultje in, verstuik ik mijn enkel.. Beetje pijnlijk en dik, maar viel uiteindelijk mee. Ik kon ‘s avonds gewoon mee naar het feest. In traditionele kleding, en op traditionele muziek dansen..
De volgende dag naar een ander eiland gegaan en daar ook wat gelopen, en demonstratie en uitleg over het leven daar gehad. Toen een aantal uren in de boot, terug naar Puno!
De bedoeling was voor 1 nachtje, maar toen we vanmorgen bij het busstation kwamen, bleken er helemaal geen bussen te gaan. Ze hebben ons verteld dat alles morgen weer rijdt, dus morgen een nieuwe poging om dit mooie, onvergetelijke land te gaan verlaten. Op naar Bolivia!!
Groetjes uit Puno!!